Casablanca

Casablanca

Casablanca; Schetsen en verhalen

Deze bundel kwam in juni 1986 op de markt. Er staan acht verhalen in, die eerder, in een andere vorm, in NRC Handelsblad stonden.

Casablanca - Pocket editie

Pocket Editie

De Meulenhoff Pocket Editie is van april 1988 (4e druk).

Bulkboek (1988)

Bulkboek

Samen met onder andere ‘Nathan Sid‘, ‘Een barbaar in China‘, ‘Een uur in de wind/Tropenjaren‘, en ‘Een bord met spaghetti’ staan verhalen van ‘Casablanca’┬áin Bulkboek (1990, jaargang 18, nummer 183).

Meulenhoff Quarto

Meulenhoff Quarto

De Meulenhoff Quarto lag in september 1994 in de winkel (6e druk).

Rainbow Pocket

Rainbow Pocket

Uitgeverij Maarten Muntinga (Amsterdam, 1996) verzorgde de Rainbow Pocket (nr. 250, 7e druk).

Casablanca - gebonden

Gebonden editie

De 9e druk is een gebonden editie (Meulenhoff Amsterdam, september 1999).

De reisromans

De reisromans

Vier verhalen uit de bundel verschenen samen met Een barbaar in China, Het beloofde land, In Afrika en Palmwijn in de omnibus ‘De reisromans’. Dit lijvige werk stamt uit 2003.

Dwarsligger

Dwarsligger

Een uitgave met de gelijknamige titel en inhoud, maar in een handzaam formaat verscheen op 7 oktober 2011. Het is gedrukt op vloeipapier en vormt nummer 71 uit de reeks ‘De Dwarsligger‘ (Jongbloed/VBK Uitgevers Groep, Amsterdam).

Cassetteboek

Audio-cassetteboek

In 1987 gaf uitgeverij I.C. een audio-cassetteboek uit. Op kant 1 leest Adriaan van Dis ‘Casablanca’ voor; op kant 2 ‘Het mussejong’, ‘God en de gekkenrechter’, ‘De deserteur’ en ‘Charlottesbaby.’

Audio-cd

In 2008 verscheen het titelverhaal, samen met ‘God en de gekkenrechter’ en ‘Charlottes baby’ op een audio-cd. De uitgever is Rubinstein (Amsterdam).