Tropenjaren

Tropenjaren

Tropenjaren

In opdracht van de Met-Over-Van-commissie schreef Adriaan van Dis het toneelstuk Tropenjaren. Het verscheen samen met stukken van Mensje van Keulen en Thomas Verbogt in boekvorm bij uitgeverij Veen (Utrecht/Antwerpen, 1986).
De premiere van het toneelstuk had al eerder plaatsgevonden, en wel op 20 oktober 1985 in Arnhem. De acteurs waren: Joop Wittermans, Hidde Maas, Francis Wijsmuller, Ruurt de Maesschalck en Henny Orri. Pieter Vrijman regiseerde het.

Tropenjaren

Keerdruk

Uitgeverij Meulenhoff verzorgde in 1989 de tweede druk. Het was een keerdruk (samen met Een uur in de wind. Een komedie om geld).

Tropenjaren VPRO

VPRO

De VPRO zond op 24-9-1989 de uitvoering van het stuk door Theaterunie Amsterdam uit. De rollen waren weggelegd voor Gerda Havertong, Hans Man in ‘t Veld, Dick van den Toorn, Helmert Woudenberg, Olga Zuiderhoek. Mette Bouhuijs verzorgde de regie. Productie: Antoinette Grote Gansey. Duur: 52’06”.

Bulkboek (1988)

Bulkboek

Samen met onder andere ‘Nathan Sid‘, Een barbaar in China‘, verhalen uit ‘Casablanca‘, ‘Een uur in de wind‘, en ‘Een bord met spaghetti’ staat ‘Tropenjaren’ in Bulkboek (1990, jaargang 18, nummer 183).

Années tropicales

Années Tropicales

In 2000 verscheen de Franse vertaling.

Tropenjaren Pluusj

Toneel

De eerste uitvoering van het stuk door toneelgroep Pluusj vond plaats op 21 april 2002 te Alkmaar. De regie was in handen van Jos Salari. De cast bestond uit: Jan Slijkerman, Patrick Blokker, Afieke Bruin, Lars van der Brugge en Alie Kossen.

Theatergroep ZET uit Zutphen speelde het stuk (regie: Coby Beck) in april 2008 een paar keer in de regio.